22 FEBRUARY 2018

MEGAMAX VERWELKOMT HAAR EERSTE MOBIELE TORENKRAAN!

Met de aanschaf van de Liebherr MK88 wordt het gamma binnen de groep verder uitgebreid! Zo kunnen wij onze klanten steeds op de meest efficiënte en economische manier verder helpen!

Wenst u meer info? Contacteer ons via martinj@megamax.info of via het nummer 011/18.77.08!

7 MARCH 2017 | KURT MEERS

MEGAMAX INVESTEERT 4 MILJOEN IN LIMBURGSE VESTIGING

Megamax Limburg mocht deze week zijn zevende hijskraan verwelkomen. Het gaat om een mobiel exemplaar met een hijscapaciteit van 70 ton. Het is de eerste van 4 nieuwe kranen die nog deze lente de Hasseltse vloot komen versterken. De totale investering in Megamax Limburg bedraagt daarmee 4 miljoen euro. Leverancier is de firma Van der Spek (uit Ternat).

Megamax is sinds juni 2016 actief in Limburg. De bedrijfsleiding is tevreden over de opstartfase en maakt daarom de budgetten voor verdere groei vrij. Martin en Leonard Jacobs, die de vestiging leiden, kondigen tevens de aanwerving van 5 bijkomende medewerkers aan. Dat zal het totaal op 13 brengen.

23-29 AOÛT 2002| P 230

DE CHRONIEK N° 29NIEUWE KOMST

De sector van hijswerkzaamheden van alle soorten heeft een grotere stakeholder en is bovendien vastbesloten om een ​​belangrijke speler te worden. Een doel dat perfect binnen handbereik ligt, want het bedrijf Megamax wordt geleid door een triumviraat dat meer dan 15 jaar ervaring in het veld kan opdragen. Het wordt geleid door Kurt Buermans als Managing Director.

Megamax werd geboren in februari in Feluy. Het heeft momenteel een vloot mobiele kranen van 30 tot 300 ton, 15 Liebherr en 2 Demag terwijl ze van plan zijn om Faun-apparatuur te kopen. In het kielzog heeft Megamax ook zijn eerste Liebherr 1250/1 ontvangen. Een keuze gerechtvaardigd door een laadgrafiek vergelijkbaar met de 1300/1 en een telescopische arm van 72 m.

Het bedrijf biedt een integrale service, van het leveren van extra apparatuur zoals rolplaten, sleeptrosplaten, spreaders, motorgondels, skips en andere walkie-talkies, tot het opzetten van signalering voldoende, etc. Al de projecten worden uitgevoerd volgens de VAC-normen, terwijl de engineeringafdeling de hijsplannen, de risicoanalyses en de andere sitegegevens kan verzorgen. Dankzij de flexibiliteit en het brede scala van diensten richt het bedrijf zich duidelijk op de bouwsector, maar ook op industrieën, telecom, (petro) chemie, staal, enz.

5 JULY 2015 | KURT MEERS

WAALS KRANENBEDRIJF KOMT NAAR LIMBURG

Megamax, een verhuurbedrijf van kranen met hoofdzetel in het Waalse Feluy, gaat zich expliciet op de Limburgse markt richten. Het bedrijf heeft zopas 4 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe mobiele kranen, die vooral in Limburg (en Vlaams Brabant) zullen ingezet worden.

Megamax heeft om de ambities kracht bij te zetten, een depot geopend aan de Handelskaai in Hasselt. Met deze investering worden er 6 nieuwe jobs gecreëerd.

FEB / MAR / APRIL 2003

STM N° 93 MEGAMAX: NIEUW KRAANVERHUURBEDRIJF BIS

Het nieuwe kraanverhuurbedrijf Megamax werd in februari 2002 opgericht en is sinds mei 2002 actief. Zij beschikken over een vloot van 15 kranen met capaciteiten tussen de 30 en 300 ton. Alle kranen zijn van het merk Liebherr met uitzondering van twee City Class kranen van Demag, een AC30 en een AC40. Eén van de eerste LTM 1250/1 van Liebherr was bestemd voor Megamax met een hoofdmast van 72 m. De firma heeft 22 medewerkers in dienst en wordt geleid door drie personen die hun sporen in de kraanverhuurbranche al hebben verdiend, t.w. Kurt Buermans, Philippe Vandenbranden en Luc Ceulemans. De firma zal in heel België actief zijn maar hoofdzakelijk in Wallonië. Het bedrijf is VCA gecertificeerd en heeft als thuisbasis Feluy.

SEPT 2002

INTERNATIONALE KRANEN °12 START

Een nieuw verhuurbedrijf in België, opgericht door drie voormalige werknemers van lokale kraanverhuurbedrijven, heeft geïnvesteerd in een van de eerste Liebherr's 250 t LTM 1250/1-units, met een telescopische arm van 72 m. Het nieuwe bedrijf heet Megamax en bestaat uit een managementteam van drie personen onder leiding van Kurt Buermans, managing director. Tot nu toe heeft het bedrijf een vloot van 15 kranen, allemaal Liebherr-eenheden, met uitzondering van twee Demag stadskranen.

Kurt Buermans vertelde IC dat hij in de toekomst ook zal gaan investeren in Tadano Faun-kranen en dat hij ernaar streeft om zaken te winnen via een "back to basics" -benadering. "Laten ons de dingen blijven doen die we kennen , maar laat ons ze beter doen dan anderen," zei hij.